Esemény

A Vespa World Days a Vespa legenda ünnepe. A robogó, ami mára túlnőtte eredeti funkcióját, hogy csupán egy praktikus és olcsó közlekedési eszköz legyen, mára egy ikonná nőtte ki magát, amelyért több generáció is rajong. A Vespa, és a rajongók iránta érzett szerelme egyszerre született meg 1946-ban, és akkor alakultak az első Vespa klubok is.

Fontos információk:

A VWD 2019 eseményre regisztrálni kizárólag a hivatalos országos vespa klubokon keresztül lehet. Amennyiben részt szeretnél venni ezen az eseményen, vedd fel a kapcsolatot a kluboddal!

FULL ENTRY:  Amennyiben hivatalos tag vagy, a klubodon keresztül tudsz regisztrálni  a VWD 2019 eseményre. Az első 2500 látogató számára tudunk biztosítani FULL ENTRY hozzájárulást, ami azt jelenti, hogy a rendezvény összes eseményén, a gálavacsorán is részt vehet. A FULL ENTRY hozzájárulás nem jogosít a fakultatív túrákon való részvételre. Arra külön regisztráció szükséges, amit a programok menüpont alatt találsz.

A 2500 hely beteltével már csak LIGHT ENTRY látogatói támogatást tudunk rendelkezésre bocsátani. Ennek is alapfeltétele, hogy hivatalos klubtag legyél. Minden programon részt vehetsz ugyanúgy, mint a full entryvel, de sajnos a gálavacsorán nem tudsz részt venni. A vacsorát követő Balaton parti partyn viszont újra együtt lesz mindenki!

A világ Vespásainak legnagyobb éves rendezvénye több tucat országból, több ezren, ha nem tízezren érkeznek akár több ezer kilométert utazva Vespákkal, amelyeknek szeretete a legkülönbözőbb korú, világnézetű embereket is barátokká kovácsolja.

 

A 2019-es Vespa Világtalálkozónak Magyarország ad otthont. Júniusban,

amikor még nem kezdődnek meg a nyári táboroztatások, valamint a szélsőséges időjárástól sem kell tartani, megrendezésre kerül a Vespa Klub Magyarország szervezésében a Vespa Világnapok. Fedezd fel idén nyáron a magyar tengert és találkozz a Vespa kultúrával.

Az olasz életérzés jeles képviselője, a Vespa motorok hódítása a világban

A Vespa ugyan is nem csak egy robogó a sok közül, a Vespa maga a nagybetűs robogó. Egy fogalom, egy pátosz, egy jelenség, egy életérzés, amit páratlan és mindent elsöprő megjelenése. Mindezt pedig nemcsak az olaszok és az amerikaiak, hanem mi, magyarok és a környező országok is magukénak érzi.

A Vespa motorokról a világ minden táján hallottak már az emberek. Miért is olyan népszerű ez a márka? Mert kultusza van és egyben elegáns motorokat kínál a motorok szerelmeseinek. Mint több világhíres márka, a Vespa útja sem volt töretlen. Az első kis „darazsak” az 1880-as években láttak napvilágot. Rinaldo Piaggio kezdetben a tengeralattjárók belső berendezéséhez szolgáltatott faanyagot, majd a vasúti kerékgyártásban lett érdekelt. Az első világháborúban propellereket, repülőgépmotorokat gyártott, valamint a hajógyártásból vette ki a részét.

A világháború a tömegközlekedést is ellehetetlenítette. Ezt a piaci rést felismerve Enrico megalkotott egy olyan járművet, mely könnyen használható, gyors, de tömegtermékként is értékesíthető. Így születtek meg az első Vespa robogók. A sors iróniája, hogy Enrico korántsem kedvelte a robogókat, mégis sikeres járművet, virágzó gyárat hozott létre. A motorok további tökéletesítése lett a következő célja, melyhez mérnöki segítséget is igénybe vett. Kényelmes, dizájnos és minél tisztább motorok megvalósításán fáradoztak. A Vespa márka ezáltal megkezdte világhódító útját. A márka tovább robogott Olaszország határain, olyannyira, hogy robogópiacot teremtett.

Ám nem volt zökkenőmentes továbbra sem a márka sikere.  Folyamatos innovációra volt szükség, hogy meg tudja őrizni magát a piacon, valamint a Vespa szerelmeseinek szívében. Az utakról a mozivászonra is berobogott. Ki ne emlékezne Audrey Hepburn, amint Vespa robogóval járja körbe Rómát?

Mi lehet a Vespa titka? Mindössze jó marketing lenne? Többről van szó. A Vespa robogómárka, a történelem viharait is átvészelve, ma is minőségi motorokat kínál a robogó emberiségnek. A Vespa ma már az olasz életérzés, a „dolce vita” egyik jeles képviselője.

 

Vespa Világtalálkozó Magyarországon

A Vespa World Days a Vespa legenda ünnepe. A robogó, ami mára túlnőtte eredeti funkcióját, hogy csupán egy praktikus és olcsó közlekedési eszköz legyen, mára egy ikonná nőtte ki magát, amelyért több generáció is rajong. A Vespa, és a rajongók iránta érzett szerelme egyszerre született meg 1946-ban, és akkor alakultak az első Vespa klubok is. Mára 53 nemzeti Vespa klub van hivatalosan regisztrálva a Vespa World Klub tagjaként.

Ezt jól prezentálja, hogy minden évben találkoznak a világ minden tájáról érkező Vespa-rajongók, hogy megünnepeljék kedvenc kétkerekűjüket. A 2019-es esztendőben Magyarországon, a Balaton partján kerül megrendezésre a nem csupán európaiak által látogatott esemény. A Vespa első motorjának bemutatása óta egy egyszerű járműből mára ikonikus közlekedési eszközzé vált. A rajongók várható létszáma 3000-5000 közötti. A Vespa szerelmeseinek összejövetele nem más, mint egy gyönyörű mese, amely történelmet generál.

A Vespa maga mögött hagyta azt a tervet, hogy csupán egy közlekedési eszköz, átalakult, egy szelet történelem, hagyaték a világ számára. A találkozók alkalmával megcsodálhatjuk ezt a változást.

A magyarországi Vespa Világtalálkozó helyszíne Zánka. A településen belül az Sport- és Rendezvényközpont Zánka üdülőközpont biztosít helyszínt a találkozónak.