Helyszín

A magyarországi Vespa Világtalálkozó helyszíne Zánka. A településen belül az Sport- és Rendezvényközpont Zánka üdülőközpont biztosít helyszínt a találkozónak.

Zánka, a Balaton-menti városka a Tihanyi-félszigethez közel, útban Badacsony felé helyezkedik el. Lakóinak száma igen csekély, éppen ezért remek alternatíva mindazok számára, akik a városi forgatagból szeretnének kiszakadni egy időre. A mókuskereket hátrahagyva, Zánkán sok lehetőség kínálkozik a pihenésre. Legyen szó akár aktívabb, akár passzívabb kikapcsolódásról, itt mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt. A műemlékek kedvelői megtekinthetik a kuriózumnak számító 11. században épült református templomot, valamint a 18. századi kultúrát és gazdálkodást bemutató tájházat. Bármelyik évszakban is látogatunk el a Balaton északi partján fekvő településre, számos program közül választhatunk.

A magyar tenger partján fekvő városka híres a gyermektáborról, mely idén a Vespa találkozónak is helyet ad. A Sport- és Rendezvényközpont Zánka zöld környezetébe költözik a Vespa Falu és múzeum, de különféle étel és ital kiállítókkal is találkozhatunk majd.

Észak-Balaton

Mi a különbség a Balaton északi és déli része között? A Balaton északi partja gyorsabban mélyül, éppen ezért nagyszerű lehetőséget kínál az aktívabb sport szerelmeseinek, akik úszni szeretnének, illetve bármilyen vízi sporthoz ideális.

A magyar tenger északi része üdülőhelyek tekintetében is első helyen áll, hiszen kellemes strandokat, idilli környezetet kínál a turisták részére. A híres északi széltől a területet erdők, gyümölcsösök, valamint szőlőkkel borított hegyek védik.

Kiemelt helyet foglal el a tó ezen részén található városka, Balatonfüred. A közismert városkát a XIX. századtól jegyzik mint fürdőkben gazdag települést. Mindezeken felül a természeti látványt ékesíti a Balatonba benyúló Tihanyi-félsziget.

A térség számos látnivalója között kiemelt helyet foglal még el Badacsony. A Balaton egyik leglátogatottabb helye, melyet többek között minőségi borainak is köszönhet. Tovább haladva a tó mentén megannyi nyaralófalu várja a pihenni vágyókat. Az út menti színes üzletek, éttermek, csárdák pedig már-már mediterrán hangulatot teremtenek.