Rólunk

Vespa Világtalálkozó 2019
Zánka, Magyarország

Időpont: 2019 június 6-9.
Helyszín: Zánka

A világ Vespásainak legnagyobb éves rendezvénye több tucat országból, több ezren, ha nem tízezren érkeznek akár több ezer kilométert utazva Vespákkal, amelyeknek szeretete a legkülönbözőbb korú, világnézetű embereket is barátokká kovácsolja.

A 2019-es Vespa Világtalálkozónak Magyarország ad otthont. Júniusban, amikor még nem kezdődnek meg a nyári táboroztatások, valamint a szélsőséges időjárástól sem kell tartani, megrendezésre kerül a Vespa Klub Magyarország szervezésében a Vespa Világnapok.
Fedezd fel idén nyáron a magyar tengert és találkozz a Vespa kultúrával.

Vespa Világtalálkozó Magyarországon

A Vespa World Days a Vespa legenda ünnepe. A robogó, ami mára túlnőtte eredeti funkcióját, hogy csupán egy praktikus és olcsó közlekedési eszköz legyen, mára egy ikonná nőtte ki magát, amelyért több generáció is rajong. A Vespa, és a rajongók iránta érzett szerelme egyszerre született meg 1946-ban, és akkor alakultak az első Vespa klubok is. Mára 53 nemzeti Vespa klub van hivatalosan regisztrálva a Vespa World Klub tagjaként.

Ezt jól prezentálja, hogy minden évben találkoznak a világ minden tájáról érkező Vespa-rajongók, hogy megünnepeljék kedvenc kétkerekűjüket. A 2019-es esztendőben Magyarországon, a Balaton partján kerül megrendezésre a nem csupán európaiak által látogatott esemény. A Vespa első motorjának bemutatása óta egy egyszerű járműből mára ikonikus közlekedési eszközzé vált. A rajongók várható létszáma 3000-5000 közötti. A Vespa szerelmeseinek összejövetele nem más, mint egy gyönyörű mese, amely történelmet generál.

A Vespa maga mögött hagyta azt a tervet, hogy csupán egy közlekedési eszköz, átalakult, egy szelet történelem, hagyaték a világ számára. A találkozók alkalmával megcsodálhatjuk ezt a változást.

A magyarországi Vespa Világtalálkozó helyszíne Zánka. A településen belül az Erzsébet üdülőközpont biztosít helyszínt a találkozónak. Zánka a szállások tekintetében is előnyös helyen szerepel, hiszen szállodák, hotelek, téliesített üdülőházak, apartmanok, de még faházak is várják a neves világtalálkozón részt venni kívánó vendégeket.

A programlehetőségek tárháza szinte végtelen. A Vespa falu, valamint a Vespa szervizállomás nyitását követően számtalan program várja az érdeklődőket.

Programok:

  • Vespa Múzeum
  • Kulturális és gasztronómia túrák szervezése a térségben
  • Látványos Vespa felvonulás
  • Gála vacsora
  • Koncertek
  • Streetfood udvar
  • Kiállítók és kereskedők

a szervező: Vespa Klub Magyarország  

A klub 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja a Vespa szerelmeseket az országban. Legyen az tulajdonos, szerelő, Vespáról álmodó, elvakult rajongó vagy akár csak az olasz kultúra iránt érdeklődő, mi szeretettel várjuk a Klubban.

A Klubunk a Cégbíróságon bejegyzett non profit jellegű egyesület, tagja a Vespa World Clubnak. A magyarországi Vespa Klub az egyetlen az országban, ami nemzetközileg is bejegyzett, ez azért is fontos, mert csak hivatalos klub rendezhet Világtalálkozót. Jó kapcsolatot ápolunk a szomszédos országok klubjaival és minden évben meghívást kapunk a világtalálkozóra.

A klub közel 300 Vespással áll kapcsolatban országszerte. A tagok tulajdonában majdnem az összes Vespa motorkerékpár típus megtalálható. Összeköt minket a motorozás, a régi motorok szeretete, a Vespa mint márkanév megóvása iránti elkötelezettség.